torstai 1. tammikuuta 2009

Nakit askarruttavat

Jos joku tietää, miksi luomukaupan ulkopuolella mainostetaan uudeksivuodeksi kasvisnakkeja ja alkoholitonta luomu-chitä, kertokaa. Chin ymmärrän, koska se matkii sampanjaa, mutta nakkeja? Syökö joku juhlapäivänä nakkeja?

Minusta on hassua, että kolmekymmentäneljävuotiaana havaitsen tällaisen mahdollisen meemin. Olen jo kaksikymppisenä havainnut, että jotkut käyvät jouluna hautausmailla ja syövät laatikoita oikeasti (myös alle eläkeikäisenä) ja että jotkut syövät vappuna tippaleipien lisäksi perunasalaattia.

Mutta uudenvuoden nakit ovat minulle ihan uusi idea. Kertokaahan siis, arvoisat lukijat, onko tämä jonkun traditio?

Toivotan edelleen myös hyvää uutta vuotta ;)

5 kommenttia:

Tris kirjoitti...

Minä olen aina ajatellut että nakit ovat jotenkin nopeasti valmistettava ruoka kiireisenä päivänä jolloin muu ohjelma - ja juominen - ovat syömistä tärkeämpää. Hassulta kyllä kuulostaa että niistä vartavasten tehdään kasvisruokaversiota kuin kyseessä olisi yhtään minkään sortin herkkuateria..?

suklaahirviö kirjoitti...

Hih.. kanssasi ihmettelen myös tätä nakit & perunasalaatti-hommelia uudeksi vuodeksi.. ;) Mutta kyllä se "traditio" on.. Oikeasti. :( Vaan ei kyllä MUN traditio.

Ihan samalla tavalla ihmettelen myös näitä sian peffa-porkkanalaatikko-lanttuloora -'juhlaruokia' jouluksi. (Ja sanon nyt vaan, ennen kuin joku ottaa itseensä, että tietty ihmiset SAAVAT niitä mun puolesta syödä, ihmettelenpä vaan kun ei ne itsestäni ole mitään juhlaruokaa.)

Kai tuo nakit&pottusalaatti-rutiini on sitä, kun uudella vuodella on sellainen "rempseän" juhlan maine, niin että ruokatarjottava on korostetun nuorekasta (?), hassunkurista [muka] ja helppoa. Ja koska uusi vuosi tinoineen on myös lasten juhla.. kai siksi ne nauravat nakit siis?

Meillä oli lapsuuskodissa aina oikein korostetun perinteinen joulu. Olin varmaan Suomen ainoa ihminen joka oikeasti laihtui joulun aikana. Kun ei oikein mitään voinut syödä. Inhosin kaikkia niitä.. :( Suklaalla lähinnä elin joulupyhät. Kun omilleni muutin niin päätin, että yhtään joulua en ala enää nälissäni viettää. Lapsena siitä sai tarpeeksi.

Kyllä multa muuten ainakin Äetmuori kysyi, että onhan kai teillä nakit ja pottusalaatti uuden vuoden aattoa juhlistamassa. Hölmöyksissäni vastasin rehellisesti että EI, hehe, olisi pitänyt tietää paremmin. ;)

Hyvää Uutta Vuotta tähänkin blogiin toivotan!

Aura kirjoitti...

Kyllä se taitaa olla nakit, perunasalaatti, sipsit, lihapullat(?) ja kuohuviini. Lapsille ranskalaisia. Menisikö nuo otsikolla 'pientä suolaista naposteltavaa'?

Onko se ruokakauppiaiden keksimä menu vai mikä, en tiedä. Ainakaan se ei ole perinneruoka kuten kinkku tai lanttulaatikko :D

Veloena kirjoitti...

Jännittävää. Maailmassa on niin paljon kartoitettavaa. Minua huvitti lukea Hurinan blogin kommenttiboksista, kuinka joku kommentoi hänen olevan nyt kulttuurisokissa suomalaisen kulttuurin kanssa. Se huvitti, koska minusta tuntuu siltä että olen ollut sen kanssa kulttuurisokissa koko ikäni... :D

Onneksi tämä ei ole AHDISTAVA tunne.

Eero kirjoitti...

Semmoista se on tämä yhteiskunnan kahtiajakoisuus.

Toiset syövät hanhenmaksapalleroita samppanjan kera.

Samaan aikaan toisaalla syödään nakkeja ja perunasalaattia oluen kera.