perjantai 6. maaliskuuta 2009

Shopping

Koska inhoan kaupassa käymistä, koetan kerätä mittavan ostoslistan. Tänään sitten ajoin metrolla suureen kauppaan, josta saamme henkilökunta-alennusta Vompatin työn takia. Tuen mieluusti tällaista kauppaa, joka on suunnattu autoväen sijaan meille urbaaneille mutta tarjoaa silti jättimarketin all-in-one -konseptin ja riisuu ostamisesta glamourin, kuten Lupiini on oivasti kuvannut (en löytänyt tähän linkkiä). Ostin Kuoman välikausikengät (ne eivät ole vegaaniset mutta vegetarian shoesin kengillä en pysty valitettavasti kävelemään - jos joku on kiinnostunut koon 40 vegaanisista peruskengistä kannan ilmatyynyvaimennuksilla, voi laittaa spostia & tarjouksen veloenisch(AT)gmail.com - kyllä niillä pystyy kävelemään, jos ei ole pahoja kulumia varpaiden tyvinivelissä, minulle ne vain ovat mahdottomat kulumien takia), sähköhammasharjan, oranssiruotisen mangoldin siemeniä, luomukukkamultaa, lecasoraa, marmorimursketta ja kerän lankaa välikausitakkiin sopivan baskerin virkkaamista varten. (Hyviä baskereita ei ole kaupan, ne on tehtävä ite.) Katselin myös vesijuoksulakkeja, mutta ne näyttivät ihan tavallisesta uimapukukankaasta tehdyiltä, joten kauppoja ei syntynyt niiden osalta.

Kotona olen nyt hämmästellyt tätä tavaravuorta ja tuntenut tyytyväisyyttä siitä, ettei vähään aikaan tarvitse raahautua kauppojen tienoville. Erityisen ilahtunut olen marmorirouheesta. Enää vermikuliitti puuttuu, mutta sitä on muistaakseni kellarissa vielä isot pussit. Nyt viimein voin lisätä marmorirouhetta yönkuningattaren multaan, kuten jossakin vanhassa kasvikirjassa muistan kehotetun. Ehkä hotloppi sitten kukkii...? Voi kyllä olla turha toive, mutta yhtäkaikki marmorirouhe on hauska juttu. Painava pieni pussi!

Olen aloittamassa mullanvaihdot ensi viikon alussa, joten jos jotakuta kiinnostaa maatiaiskliivian jakotaimi, aloe veran eli lääkeaaloen pistokas tai tuoksupelakuiden pistokkaat, voi laittaa meiliä (veloenisch(AT)gmail.com). Niihin pätevät kasvisäännöt: raha ei vaihda omistajaa eikä kiittää saa.

2 kommenttia:

Rehvakas tosikko kirjoitti...

Yönkuningattareni ei ole kukkinut kertaakaan vielä. Olen sen siemenistä kasvattanut v. 2000, ja minusta ikää pitäisi alkaa vähitellen olla jo riittävästi kukkimiseen. Mullanvaihtoakin pihtaan, jos se vaikka häiriintyy liikaa siitä, eikä kuki. Eikös kaktukset kuitenkin tykkää äärioloista kukkiakseen? Kylmää kautta en ole järjestänyt, koska se ei tietolähteiteni mukaan ole kukkimisen edellytys.

Veloena kirjoitti...

Jep, meilläkin yönkuningatar vaan kasvaa hotjottaa. Katsotaan nyt sit jos se marmorirouhe auttaisi... :/

Mullakin on ollut tuo kasvi suunnilleen tuon verran, itse sain sen pistokkaana.

Muistaakseni Eufemiankaan yönkuningatar ei ollut kukkinut... Mummuni kuningatar sen sijaan kukki, ja sitten hän heitti sen muutossa roskiin kysymättä mitään keneltäkään, "kun se oli niin ruma suurimman osan aikaa".

Aargh.