perjantai 22. heinäkuuta 2022

Turhauma, hyvin tälle ajalle tyypillinen

Joko ihmiskunta on typerääkin typerämpi tai sitten joku saa liian hyvät rahat typerän näyttelemisestä. Tiedätte tapaus suomalainen nenäsumuterokote covidiin? Ei ole löytynyt tarpeeksi rahaa tämän proggiksen läpiviemiseen, vaikka kaiken maailman lohtusuklaalevyjen kehittämiseen löytyi covid-rahaa. No, nyt sitten luen, miten pari maailman kovimpia covid-asiantuntijoita ärisee siitä, miten muutkaan nenäsumute- tai tablettirokotteet, ne joilla olisi edes teoreettinen mahdollisuus ehkäistä taudin leviämistä, eivät vaan löydä rahoittajiaan. Sen sijaan rahaa on kyllä näemmä löytynyt siihen, että nämä nykyiset intramuskulaarirokotteet päivitetään omikroneihin - mutta tavalla, joka ei edelleenkään oletettavasti ehkäise taudin leviämistä, ainoastaan sen välittömiä haittoja rokotteen ottajille. (Pessimistisimmät analyysit nykyrokotteiden pitkän koronan ehkäisystä ovat tyyliin 15 prosenttia vähemmän pitkää koronaa.)

Tässä ajassa on vähän vaikeaa olla sovittelematta hetkittäin foliohattua päähänsä. Tai olla toteamatta, että ihmiskunnan typeryys se on jokseenkin ehtymätön luonnonvara.

Tai molempia, eiväthän nuo toisiaan mitenkään poissulje. Joko ihmiskunta on typerääkin typerämpi tai sitten joku saa liian hyvät rahat typerän näyttelemisestä. Tai molemmat. 

Onneksi on puutarha. Onneksi on kesä. Talvella taas pää meinaa räjähtää tästä kaikesta, nyt on helppo pudottaa se kaikki taakseen useita tunteja päivässä. 

1 kommentti:

Walopää kirjoitti...

Ei mitään kysyttävää tästä. :'(